Gyakran ismételt kérdések

kerdes

Beüzemelés, garancia

Fontos tudni, hogy a Promethean interaktív táblákra 5 év, a kijelzőkre és a projektoprokra 3 év garancia vonatkozik. Az interaktív kijelzőkhöz az alap garanciaidőn túl további 2 év (összesen 5 év) garancia vásárolható. A termékek garancia érvényességének feltétele a regisztráció. A tábla egyéb tartozékaira (tollak, erősítő tápegység) mindkét esetben egy év garancia érvényes.

 

Milyen gyakran kell a Promethean projektort karbantartani?

A karbantartási igény függ a projektor típusától és az üzemeltetési környezettől. A DLP-s projektorokban nincs szűrő, az LCD-s projektoroknál viszont figyelni kell a szűrő rendszeres tisztítására. Porosabb környezetben (elsősorban ott, ahol az interaktív tábla mellett krétás táblát is használnak) érdemes legalább kéthetente tisztítani a szűrőt, illetve sűrített levegővel befújni a ventillátorokhoz. Évente egyszer célszerű szakszervizben szétszedetni és kitisztíttatni a projektor belsejét, ez ügyben a is kérhetik a technikai ügyfélszolgálat segítségét.

 

Mi a teendő, ha felirat figyelmeztet a projektor szűrőjének a tisztítására?

Elképzelhető, hogy csak az ActivInspire szoftver beépített figyelmeztetését látjuk, ez nincs összefüggésben a projektor valós állapotával. Ezt a figyelmeztetést az ActivManager irányítópaneljének a megnyitása után a Projektor fülön tudjuk akár kikapcsolni, vagy a figyelmeztetés időintervallumát állítani. Lehet, hogy típustól függően valóban a projektor jelez, ilyenkor a szűrő haladéktalan kitakarítása mellett a szűrőórát is nullázni kell, különben a figyelmeztetés továbbra is látható lesz.

 

Hogyan lehet tisztítani a Promethean interaktív táblát és kijelzőt?

Enyhén nedves törlőkendővel, ablaktisztító folyadékkal lehet tisztítani a tábla és kijelző felületét, valamint a keretet. Az elektromos csatlakozásoknál vigyázzunk, hogy ne érje nedvesség.

 

Hogyan lehet használni a diáktollat (világosszürke toll)?

A Promethean interaktív táblák 300-as szériájától felfelé a táblák már egyszerre két tollal is használhatóak (sötétszürke tanári toll és világosszürke diák toll). Ehhez az ActivInspire szoftveren belül az Eszközök menüben be kell kapcsolni a Két felhasználó menüpontot.

 

Lehet-e fehér tábla filccel írni a Promethean interaktív táblára?

A gyártó kifejezetten nem tiltja meg, de a gyakorlati tapasztalatok alapján nem javasoljuk. A tábla felülete nem olyan sima, mint egy zománcozott fehér tábláé, így a tisztítása is nehezebb - főleg, ha nem azonnal, hanem több nap után próbáljuk megtisztítani a filccel ráírt szövegtől. Ha már mindenképpen szeretnénk filccel használni, akkor javasoljuk a gyári lemosó folyadék használatát.

 

Honnan lehet letölteni a Promethean ActivInspire szoftvert?

Amennyiben Promethean terméket vásárol, a szoftver (ActivInspire) ingyenesen letölthető a https://support.prometheanworld.com oldalról. Ha rendelkezik aktivációs kóddal, annak segítségével a teljes verziójú (Professional) szoftvert tudja letölteni, egyéb esetben a Personal verziót.

 

Hogyan lehet megváltoztatni a Promethean ActivInspire szoftver nyelvét?

A File menü Beállítások pontja alatt a Nyelv menüpontnál lehet kiválasztani a nyelvet. A kiválasztás után az ActivInspire-t be kell zárni, a következő indításnál a kívánt nyelven fog a program indulni. A nyelvváltás tehát nem igényel külön telepítést vagy a számítógép újraindítását.

 

Hogyan lehet a Promethean interaktív táblákat Linux operációs rendszer alatt használni?

A szükséges file-ok letölthetőek a https://support.prometheanworld.com oldalról, de itt is talál hozzá segítséget.

 

Van-e a szoftvernek Mac-es verziója?

Természetesen van, a szükséges file-ok letölthetőek a https://support.prometheanworld.com oldalról, de itt is talál hozzá segítséget.

 

Mi a teendő, ha nincs kapcsolat a laptop és az interaktív tábla vagy kijelző között?

Mindenek előtt érdemes átvizsgálni a kábelezést, nincs-e kicsúszva valamelyik kábel. Ha ez nem segített, akkor célszerű egy másik USB kábellel, esetleg másik laptoppal is kipróbálni az interaktív táblát. Lehetőség szerint próbálják meg a gyári 5m-es (kijelzők esetén a gyári 3m-es) kábelt toldás nélkül használni. Amennyiben több toldás, vagy 5m-nél hosszabb kábelhossz van a rendszerben, akkor megnő a kockázata a rendellenes működésnek. Ha a probléma nem oldódott meg, kérjen tőlünk technikai segítséget.

 

Mi a teendő, ha máshol látom az interaktív tábla tollal rajzolt vonalat, mint ahová rajzolok (kalibrációs probléma)?

Az interaktív tábla tollát pár másodpercre a tábla bal felső sarkában világító láng szimbólum elé kell tartani, ekkor elindul a kalibrációs folyamat. A táblán megjelent utasításokat követve megtörténik a kalibráció, ami után a probléma megszűnik. A kalibráció elvégezhető az ActivManager szoftver Kalibrálás menüpontjából is. Ha az újrakalibrálás nem oldja meg a problémát, forduljon a technikai ügyfélszolgálathoz.

 

Mi a teendő, ha az interaktív tábla tolla nem működik?

Ha van lehetőségünk akkor mindenképpen érdemes egy másik interaktív táblán is kipróbálni, hogy kiszűrjük, valóban a toll-e a hibás. Hasonló okból próbáljuk ki egy másik táblán jól működő tollat is a táblánkon, így kiderül egyértelműen, hogy a tollal van-e probléma. Ha igen, akkor forduljon a technikai ügyfélszolgálathoz, ahol a garanciaidőtől függően vagy kicserélik vagy lehetőség van új toll vásárlására.

 

Mi a teendő, ha nem szól a Promethean interaktív táblába épített hangszóró (korábbi PRO verziós táblák esetén)?

Először is győződjön meg róla, hogy a táblába épített erősítő áramellátása rendben van-e és be van-e kapcsolva (a tábla bal oldalán a keretbe épített panelen a gomb zölden világít). Ha a tábla többi funkciója működik (megvan a kapcsolat a laptoppal és lehet rá a táblatollal írni), akkor érdemes a laptopot megnézni, hogy a hang funkciók rendben működnek-e. Ha van rá lehetőség, akkor tesztelje a táblát egy olyan számítógéppel, amely egy másik táblával kifogástalanul működött. Ha a probléma a táblával van, jelezze a technikai ügyfélszolgálatnál.

1149 Budapest, Egressy út 63.

+36 1 296-0641

AVSYS Rendszerintegráció Kft. © 2009-2024 Minden jog fenntartva!
Verzió: 4.9.240222