Akadálymentesítés

akadalymentesites kep

Ha egy hallókészüléket viselő személy egy csendes környezetben, zavaró háttérhangok nélküli szobában beszélget, a hallókészülék mikrofonján keresztül egy tiszta hang jut el a hallókészülék erősítőjéhez, melyet a hallókészülék megfelelő beállítások mellett feldolgoz és a hangszórón keresztül a dobhártyához közvetít. Zajos környezetben, ahol a hallókészülék mikrofonja a környezeti zajokat is továbbítja erősítésre, ott a hasznos hangok nem különíthetők el a háttérzajtól. Ebben az esetben a mágneses téren keresztül közvetített hang a hangforrástól a hallókészülék (T) telefontekercséhez közvetlenül juttatja el a hangot anélkül, hogy a beszédértést biztosító tiszta hang zajossá válna.

A hallókészüléket használók körében számos problémát okoz a mobiltelefonnal történő kommunikáció. Ennek legfőbb oka a mobiltelefon által gerjesztett akusztikus interferencia, amely akkor keletkezik, amikor a telefont a fülünkhöz emeljük és megközelítjük vele a hallókészüléket.

Az ARTONE Bluetooth Loopset egy speciális telefon kihangosítónak tekinthető, amely zajmentes kommunikációt biztosít a felhasználó számára. A készülék együttműködik minden Bluetooth kapcsolatra képes eszközzel (mobiltelefon, notebook, stb.). Bővebb információ ezen az adatlapon olvasható.

1149 Budapest, Egressy út 63.

+36 1 296-0641

AVSYS Rendszerintegráció Kft. © 2009-2024 Minden jog fenntartva!
Verzió: 4.9.240222